Parkeeroverlast Witte Dorp, VVD stelt vragen


Het Witte Dorp is een van de wijken in Delfshaven waar het nog mogelijk is om gratis te parkeren. Dit en de gunstige ligging nabij het metrostation Marconiplein maken het gebied tot een aantrekkelijke parkeergelegenheid voor mensen uit andere delen van de deelgemeente, stad en zelfs daarbuiten. Met name medewerkers van de bedrijven in de ‘Marconi-torens’ parkeren hier hun auto, terwijl er daar voldoende parkeervoorzieningen zijn.

Ook komt het regelmatig komt het voor dat auto’s met Oost-Europese kentekens weken en soms maanden in de wijk geparkeerd worden, om vervolgens – in de nachtelijke uren en met de nodige geluidsoverlast – te worden opgehaald.

Gevolg is dat de bewoners van het gebied veelal geen parkeerplaats kunnen vinden en genoodzaakt zijn om uit te wijken naar parkeerplaatsen op onredelijke afstand van hun woning. Zij die de auto buiten de parkeerplaatsen langs de weg plaatsen, riskeren een boete.

Ander probleem zijn (auto-)inbraken met name in de straten aan de buitenring. Delen van de Baardsestraat en Barkasstraat zijn nu al weken onverlicht. Slechte verlichting geeft alle ruimte aan activiteiten die het daglicht niet verdragen.

De VVD Delfshaven stelt over bovenstaande dan ook schriftelijke vragen aan het dagelijks bestuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s