Fusie Delfhavense welzijnsorganisaties mislukt


Het fusietraject tussen het sociaal maatschappelijk werk, opbouwwerk en sociaal cultureel werk is als gevolg van “culturele verschillen” geklapt. Veel van de ingeboekte bezuinigingen op het welzijnswerk zijn gekoppeld aan deze fusie. Dat zet de deelgemeentelijke begroting nog verder onder druk.

Het dagelijks bestuur heeft aangegeven nu “plan B” in werking te stellen en een bestek uit te gaan schrijven. Een interessante  keuze van een dagelijks bestuur dat te pas en te onpas aanbesteden heeft bestreden.

De VVD Delfshaven vindt dat de raad nu aan zet is. De deelraad zal de kaders voor het bestek moeten vaststellen. Wij zullen inzetten op het waarborgen van continuïteit, waardoor een soepele  overgang wordt gewaarborgd. Daarnaast willen wij de beste kwaliteit tegen de laagste kosten.

De beste kwaliteit garanderen, betekent ook dat het welzijnsbeleid en de beoogde resultaten klip en klaar moeten zijn. Een bestek uitschrijven zonder door de raad gedragen welzijnsbeleid, is wat ons betreft dan ook onmogelijk.

3 gedachten over “Fusie Delfhavense welzijnsorganisaties mislukt

 1. De fusie is niet geklapt om ‘culturele verschillen’.

  In een mail van de drie betrokken directeuren aan het DB op 12 juni 2012 staat dat fusie ‘onder de Hefgroep’ volgens SMDD en Delphi niet haalbaar is. Allereerst vanwege verschillen van inzicht rondom de financieen. Daarnaast wegens te grote culturele verschillen in de bedrijfsvoering.

  In gewone mensen taal: de financieen van Disck zijn zorgwekkend en Disck en de Hefgroep zijn daarover niet transparant (culturele verschillen in de bedrijfsvoering). Overigens is de financiele situatie op zichzelf al voldoende om fusie uit te sluiten.

  Los hiervan een logische inzet van de VVD voor het debat de komende weken. Overigens bieden SMDD en Delphi een alternatief in de vorm van een fusie waarbij Disck later aansluiten kan.

  1. Hoi Jan-Kees,

   Dank voor je feedback en transparantie over jouw visie. Het is inmiddels een complex dossier en het is goed onze gedachten met elkaar te delen.

 2. En ondertussen loopt mijn spreekuur van het maatschappelijk werk weer helemaal uit, moet ik wel gewoon door, en dat terwijl ik mij ergens in mijn achterhoofd besef dat de inhoud en kwaliteit van mijn werk in gevaar komt, en wat zeg ik tegen mijn cliënten? Want, het gaat toch om deze cliënten, gezinnen met kinderen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s