Delfshaven gaat subsidies online publiceren


De deelgemeente Delfshaven zal – zodra dit technisch kan – alle subsidies online gaan publiceren. Dit na aanleiding van de door Pascal Lansink-Bastemeijer (VVD Delfshaven) ingediende motie.

Pascal Lansink-Bastemeijer diende de motie online subsidie overzicht in tijdens het debat over het eindrapport van de commissie Sociaal onder de Loep. Een tijdelijke commissie van de deelgemeente Delfshaven die is nagegaan waar het geld in welzijn naar toe gaat en hoe dit wordt verantwoord. Pascal Lansink-Bastemeijer gaf tijdens het betoog aan dat verantwoording begint bij transparantie. Deze transparantie is het beste gediend bij een overzicht van de door de deelgemeente Delfshaven verstrekte subsidies dat voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast kan dit overzicht prima dienen om deelgemeenten en diensten met elkaar te vergelijken.

De motie is overgenomen van de VVD fractie van de deelgemeente Noord. Ook hun motie is aangenomen. Met de aanname van de motie in Delfshaven groeit het aantal deelgemeenten dat openbaarheid en transparantie hoog in het vaandel heeft staan.

motie online subsidieoverzicht

3 gedachten over “Delfshaven gaat subsidies online publiceren

  1. Gefeliciteerd! Klinkt op papier goed. Nu maar hopen dat het openbaar maken an sich ook niet bakken met geld kost (ambtelijke molens en hun efficiëntie enigszins kennende ;). In ieder geval een prima initiatief!

    1. Hoi Inge! Ik denk dat het wel mee zal vallen met de kosten. De gemeente betaald het systeem en wij hoeven het alleen maar te vullen. Dat zou je kunnen koppelen met onze subsidieadministratie of enig handwerk betekenen. Daarnaast mag transparantie wat mij betreft ook best wel wat kosten.

  2. Ha, bedankt voor de uitleg! Was er trouwens een concrete aanleiding voor dit voorstel (mismanagement, onduidelijkheid, fouten met subsidieverstrekking), of heeft dit vooral een preventieve functie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s