VVD Delfshaven stelt vragen over Deelgemeentelijke communicatie


Dat het met de communicatie van de deelgemeente Delfshaven wel wat beter kan, is de laatste tijd wel duidelijk geworden. Dat blijkt wel uit de vele insprekers en vragen van bewoners aan de deelraad. Aangezien de deelgemeente klachten over de communicatie niet in het bijzonder meet of registreert, zal er zeer binnenkort op verzoek van de fractie Leefbaar Rotterdam een overleg gepland worden met de portefeuillehouder, met instemming van de volledige deelraad.

Dit speelde eigenlijk al in 2010. Inmiddels blijven de klachten binnenstromen. Zo ontving ik vandaag een e-mail van het bestuur van de VVE Stadtswerf, waaruit eens te meer blijkt dat de deelgemeente traag en onprofessioneel omgaat met vragen van bewoners. Voor zover ik nu kan overzien stuurt de deelgemeente niet eens een bevestiging van ontvangst van een vraag en blijft het weken stil. Zo stil zelfs dat bewoners het kennelijk belangrijk vinden de individuele deelraadsleden in kennis te stellen.

Reden genoeg voor mijn fractie hierover schriftelijke vragen te stellen.

3 gedachten over “VVD Delfshaven stelt vragen over Deelgemeentelijke communicatie

  1. Ja, dat reageren van de deelgemeente, dat is legendarisch. Ik doe geeneens meer moeite om iets door te geven of te vragen, want het heeft blijkbaar toch geen zin. Erg demotiverend om je in te zetten om er collectief iets beters van te maken door problemen te rapporteren en verbeterpunten aan te dragen. Goed punt dus!

  2. Hoi Inge,

    Dinsdag 11 januari heeft de commissie Bestuur, Sociaal en Veilig een overleg met het dagelijks bestuur over de deelgemeentelijke communicatie. Bewoners en ondernemers worden uitgenodigd mee te praten!

    Aanvang: 20.00
    Locatie: Raadszaal deelgemeente Delfshaven, Looiershof 1

  3. Bedankt voor de uitnodiging! Goed om te horen dat dit probleem besproken wordt. De 11e zit ik alleen al bij de wijkevaluatie van de buurtagent op twitter 🙂 Ik hoor achteraf graag of er iets moois uit het overleg is gekomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s