Bekend en onbekend Nederland zet zich massaal in


1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Velen overleven het, maar nog steeds sterven in Nederland vijf mensen per uur aan deze ziekte. Op 10 november zet bekend en onbekend Nederland zich massaal in om de strijd tegen kanker aan te gaan in de indrukwekkende live show Sta Op Tegen Kanker. Sta Op Tegen Kanker is een samenwerking van de AVRO en KWF Kankerbestrijding.

Documentairemaker Michiel van Erp en fotografe Patricia Steur laten in Sta Op Tegen Kanker zien dat iedereen een relatie heeft tot kanker. Op ontroerende wijze leggen zij de persoonlijke belevenissen vast van onbekenden en bekende Nederlanders. Wat is hun verhaal? Zijn ze geraakt omdat een naaste kanker heeft? Of zijn ze iemand kwijtgeraakt aan kanker? Openhartige verhalen en statements van onder andere Linda de Mol, Willeke Alberti, Albert Verlinde, Manuela Kemp, René Froger, Mr. Pieter van Vollenhoven, Gigi Ravelli, Edsilia Rombley en André van Duin lopen als rode draad door het programma.

Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Zo snel zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. We kunnen met z’n allen kanker terugdringen. Woensdag 10 november is de dag dat het einde van kanker begint. Het is nu echt een kwestie van geld, waarmee onderzoek gefinancierd en versneld uitgevoerd kan worden. Donateurs kunnen zich tijdens de uitzending via 0800-1160 aanmelden bij een belpanel, dat uit twintig bekende Nederlanders zal bestaan. 

De uitzending staat verder in het teken van aangrijpende patiëntenverhalen en bijzondere live optredens van onder andere René Froger, Alex Klaasen, Freek Bartels en Gordon. Zij worden muziek begeleid door de 8-koppige band van Fluitsma & Van Tijn.

Sta Op Tegen Kanker is woensdag 10 november van 20.30 – 22.00 uur live te zien vanuit het Agora Theater in Lelystad bij de AVRO op Nederland 1. De productie is in handen van I Care Producties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s