Doodziek van de OV-chipkaart en NS


Ik reis ruim twee jaar elke dag van Rotterdam naar Amsterdam en terug met de trein. Ik vind het heerlijk! Lekker mijn krantje lezen, kopje koffie en binnen een uur ben ik in Amsterdam. Om het reizen aangenaam te maken, heb ik zo’n fraaie OV-jaarkaart van de NS met OV-Chipkaart.

Nu wil het geval dat ik sinds eind juni dit jaar veel problemen ondervind met de chip. Normaal heb ik geen behoefte dit aan de grote klok te hangen, techniek is nou eenmaal niet altijd 100% betrouwbaar (zou het wel moeten zijn). Maar het loopt nu de spuigaten uit. In 3 weken tijd ben ik inmiddels toe aan mijn derde kaart, terwijl de ingangsdatum 1 juli is! Tot op heden kon niemand mij vertellen waarom ik zoveel problemen ervaar met de chip.

Nu blijkt dat kaarten met veel informatie (bijvoorbeeld persoonlijke kaarten met een abonnement) de chip groter is dan in anonieme kaarten. Dit type kaarten is daarmee veel gevoeliger voor magnetische velden, zoals bankpassen. Dit wist een uiterst vriendelijke conducteur van de RET mij te vertellen. Dit staat echter nergens op mijn kaart, noch in de brief die ik bij ontvangst van mijn kaart krijg. Dat stoort! Het is niet klantvriendelijk en geeft alleen maar onnodig veel storingen en defecten kaarten (kosten!).

Er bestaat een simpele oplossing voor dit probleem: doe de kaart in een hoesje (naast de pas los ergens bewaren, maar dat is onhandig). Met andere woorden bij versturen van de kaart moet de NS twee zaken regelen. 1. Wijzen op de interactie met bankpassen en andere passen met een magneetstrip en 2. standaard een hoesje meesturen.

Daarom deze post. In de hoop dat meer mensen met dit probleem op mijn blog reageren en NS wijzen op dit fenomeen en mijn simpele eis. Kom op reizigers, meld u!

Inmiddels sta ik op:

Uitgekost.nl

NS_offline

Webcollie

Update

Waar ik bij mijn eerste aanvraag tot een duplicaat niets hoefde te betalen, omdat de medewerkers van NS begrepen dat dat wel erg klantonvriendelijk is. Mag ik dit keer EUR 11 betalen om een nieuw inferieur product toegestuurd te krijgen. Dit is echt de wereld op zijn kop!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s