Overkapping ‘s-Gravendijkwal gaat gewoon door


De overkapping van de ‘s-Gravendijkwal gaat, als het aan de VVD ligt, gewoon door. Definitieve besluitvorming moet nog wel plaatsvinden. Woordvoerder Jan-Willem Verheij: “De vraag is niet of, maar wanneer overkapping plaats gaat vinden.”

Het met name door GroenLinks en SP verspreide gerucht dat de overkapping van de ’s Gravendijkwal niet door zou gaan, is volgens de VVD op lucht gebaseerd. “Volkomen onnodig wordt hierdoor onrust veroorzaakt”, aldus Verheij van de VVD fractie. ‘Iedere fractie was hier voor, en het staat ook in vrijwel alle verkiezingsprogramma’s. Niet doorgaan is niet aan de orde.’ Er blijkt ook de afgelopen maanden doorgewerkt te zijn aan de planvorming, wat voor de VVD een signaal is dat het plan ook door het stadsbestuur serieus wordt genomen.

De discussie is ontstaan door het ontbreken van de ‘s-Gravendijkwal in de onlangs gepresenteerde financiële kaders. Verheij: “De beslissing over de precieze fasering van de ondertunneling is een investeringsbeslissing. Dat is een gedetailleerde beslissing en die komt dus pas in het najaar aan de orde. Nu hebben we het alleen over de kaders.”

Er moet dus nog wel het nodige gebeuren, maar het plan is zeker niet van de baan. GroenLinks en SP hadden dus beter kunnen weten. Verheij: ‘Later dit jaar verwachten wij een voorstel, met een kostenraming’. Dan kan tot aanleg besloten worden, met daarbij een keuze over de vorm en over het al dan niet faseren. Voor de VVD telt daarbij zwaar dat het plan een geweldige kwaliteitsverbetering voor dit woongebied zal opleveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s