Shoppen is ook zondagsrust


Shoppen is ook zondagsrustGisteren gingen we met een grote groep enthousiaste VVD-ers de straat op om te strijden voor behoud van de zondagopenstelling. Voor mij is het zo klaar als een klontje dat de overheid zich niet moet bemoeien met de openingstijden van een winkel. Dat kunnen ondernemers immers prima zelf.

Vaak hoor je dat ondernemers zo geen rust hebben en altijd maar aan de 24-uurs economie tegemoet moeten komen. Klinkklare onzin natuurlijk. De VVD wil ondernemers tot niets verplichten. Dat betekent dat wij ondernemers niet verplichten om dicht OF open te zijn. Het is aan de ondernemer!

Gelukkig vonden we veel steun voor ons standpunt, we hebben vele steunbetuigingen gekregen. In enkele uren waren we 1500 tassen kwijt aan het winkelende publiek met op de tas groots de leus “Shoppen is ook zondagsrust, VVD Zeker Nu”. Je zag de tassen werkelijk overal opduiken.

Kortom een geslaagde dag, waarbij we zichtbaar aanwezig waren met inhoudelijke standpunten. Er is echt wat te kiezen op 9 juni. Wil je lekker blijven shoppen op zondag? Stem dan VVD.

2 gedachten over “Shoppen is ook zondagsrust

 1. Al 23 jaar ben ik eigenaar van een Museumwinkel in edelstenen in het toeristische Elburg. Het stadje trekt in de periode van april tot oktober
  800.000 bezoekers en is in de wintermaanden leeg.
  In die winterperiode is de stad leeg en heeft het iedere dag “RUSTDAG”
  Daarom wil ik in de toeristische maanden mijn stinkende best doen en uit respect voor de levensbeschouwelijke visie van de lokale bevolking wat later open van 13.00-17.00 uur.
  Ik mag dat niet, er is mijn inziens dan ook sprake van religieuze discriminatie want ik heb die overtuiging niet.
  Om over het woord “naastenliefde”nog maar te zwijgen.

  Met toeristengroet Marcel Lötters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s