Persmoment alternatieve traject AZ i.s.m. KWF Kankerbestrijding


Op zaterdag 24 april volgen vijftien AZ-fans het alternatieve traject dat AZ in samenwerking met KWF Kankerbestrijding heeft georganiseerd. Na afloop zullen Toon Gerbrands, Directeur Algemene Zaken van AZ, en Femke Welles, hoofd Preventie en Patiëntenondersteuning van KWF Kankerbestrijding, het verloop van de dag toelichten op een persconferentie.

Uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van KWF Kankerbestrijding blijkt dat negentig procent van de Nederlanders het schelden met kanker storend vindt. En 82 procent is van mening dat het moet worden aangepakt. Doel van het alternatieve traject is om een signaal af te geven naar supporters en buitenwereld dat schelden met kanker niet wordt getolereerd.

Spreekkoren

Zestien fans werd een stadionverbod van negen maanden opgelegd naar aanleiding van spreekkoren met het woord kanker erin aan het adres van Demy de Zeeuw tijdens AZ-Ajax van 25 oktober 2009. AZ biedt de supporters in samenwerking met KWF Kankerbestrijding de mogelijkheid een alternatief traject te volgen. Bij succesvolle afronding van het traject wordt het resterende gedeelte van de stadionverboden voorwaardelijk opgelegd.

De persconferentie vindt zaterdag om 17:30 uur plaats in de persruimte van het AZ Stadion. Buiten Toon Gerbrands en Femke Welles kan in ieder geval ook gesproken worden met een patiënt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s