Hangjongeren terroriseren Historisch Delfshaven


Sinds 2006 zijn twee groepen jongeren nadrukkelijk aanwezig in Historisch Delfshaven en maken het leven van bewoners zuur. De twee groepen bestaande uit ongeveer 5-10 jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar schreeuwen en roepen tot laat in de avond, bekrassen auto’s en slaan autoramen in. Bewoners zetten de auto om die reden niet meer aan straat en voelen zich in hun woongenot geschaad. Pascal Lansink is geschokt en stelt vragen aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven.

“Onbegrijpelijk dat overlast zo lang kan bestaan” stelt Lansink. Ongeveer 14 bewoners hebben inmiddels meerdere malen geklaagd bij de politie en hebben ook aangifte gedaan. “Het feit dat de wijkagent al een tijd uit de roulatie is, helpt ook niet” vervolgt Lansink. Uit gesprekken met een bewoner blijkt dat collega agenten, simpel blijven doorverwijzen naar de buurtagent. Wanneer die niet in functie is, komt een oplossing natuurlijk nooit dichterbij.

Pascal Lansink is het meer dan zat en heeft het dagelijks bestuur met schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. Klik op navolgende link: schriftelijke vragen hangjongeren.

8 gedachten over “Hangjongeren terroriseren Historisch Delfshaven

 1. De inhoud even daargelaten: het is bijzonder prettig hoe je democratie transparant maakt door dit weblog bij te houden. Ik zou willen dat alle deelgemeentepartijen die deden, want nu blijft het appels met peren vergelijken bij de verkiezingen. Complimenten dus!

 2. Beste Inge,

  Hartelijk dank voor je compliment. Internet is een mooi medium om in gesprek te treden met bewoners en ondernemers. Ik ben het met je eens dat meer kandidaat (deel)raadsleden actief zouden moeten zijn. Goed voorbeeld doet goed volgen!

 3. Geen dank. Ere wie ere toekomt.

  Wat betreft de inhoud: die hangjongeren, waar houden die zich op? Het begin van de Schiedamseweg (waar ik woon) grossiert er namelijk ook in, alhoewel die bij mijn weten niemand kwaad doen. Het is niet altijd even florissant (veel rommel op straat, afschrikwekkend beeld), maar het is ook niet het einde der tijden.

  De vraag in een stad (die ik zelf ook lastig te beantwoorden vind) is waar de grens ligt. Rotterdam is, iemand zij dank, geen dorp, dus complete rust is ook niet te verwachten. De vraag is alleen wat je wél mag verwachten. Hoe kijkt de VVD daar tegenaan?

 4. Het betreft het gebied van de Korte Schoonderloostraat en de Havenstraat. Ik heb het bij de aanpak van hangjongeren natuurlijk over de overlastgevende hangjongeren. Het bekrassen van auto’s en inslaan van autoramen is wat mij betreft iets wat je moet aanpakken.

  Iedereen heeft recht om zich op te houden in de buitenruimte dat staat vast. Maar zo heeft ook iedereen de plicht zich daar behoorlijk te gedragen en het gebied niet voor zichzelf te claimen. Elke avond met veel rumoer je op houden in een wijk waar bewoners ook proberen te slapen is natuurlijk gewoon overlast geven. Dat los je op door enerzijds de jongeren voldoende ruimte te bieden om zich in de buitenruimte te kunnen amuseren, locaties te hebben waar ze ook inpandig leuke dingen kunnen doen en anderzijds ze aanspreken op ongewenst gedrag.

 5. Duidelijk, bedankt. Gek eigenlijk, dat Delfshaven geen eigen wijkagent heeft. Maar wat is het verschil tussen een buurt- en wijkagent?

  Da’s trouwens het voordeel van boven een restaurant wonen, realiseer ik me nu: wij hebben vrijwel elke avond politie op bezoek, aangezien die vrijwel altijd hun avondeten bij onze benedenburen komen halen 🙂

 6. Een buurt- of wijkagent is hetzelfde. We hebben wel wijkagenten, maar die zijn voor veel bewoners niet zichtbaar. Ik zag een aantal weken geleden een programma op televisie met de uitleg hoe dat komt. Veel wijkagenten houden zich met taken bezig achter het buro (dus telefoontjes aannemen) en stedelijke taken (alcoholcontroles). Dat is onjuist en onwenselijk. We moeten wijkagenten van het type “bromsnor” hebben met de fiets aan de hand in de wijk aanwezig en continu in gesprek met bewoners en ondernemers. Mensen aanspreken op ongepast gedrag en bekend zijn!

  Overigens hebben we van het Rijk veel geld gekregen om juist de “bromsnor” weer in de wijk te krijgen. Er zijn veel wijkagenten bijgekomen, maar die houden zich als gezegd dus met reguliere politietaken bezig. Het geld is met andere woorden niet op de juiste manier ingezet. Daar erger ik me aan.

 7. Er is inderdaad de laatste weken intensief door de wijkagent de jongeren gecontroleerd.
  Ik zie echt resultaat.Het zou doodzonde zijn als Delfshaven door deze incidenten onleefbaar zou worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s