Delfshaven 435.000 euro tekort in 2010


Foutje bedankt” moet het dagelijks bestuur gedacht hebben bij het nalopen van de begroting 2010. In de inmiddels goedgekeurde begroting van 2010 is namelijk een administratieve fout geslopen, hetgeen leidt tot een tekort van EUR 435.000.

Dat kan alleen in Delfshaven” stelt Pascal Lansink (fractievoorzitter VVD Delfshaven). “Ik vond de financiële paragraaf bij de begrotingsbehandeling al mager, maar dit slaat natuurlijk alles” vervolgt hij. Omdat de financiële verantwoording door de ambtenaren op hoofdlijnen gebeurd, is de administratieve fout buiten het gezichtsveld gebleven van de deelraad en Fred Burggraaf (portefeuillehouder middelen), zo meldt een excuusbrief van de deelgemeente secretaris.

Lansink is van mening dat de portefeuillehouder heeft zitten slapen: “Het is gebeurd onder zijn verantwoordelijkheid. De excuusbrief is prijzenswaardig, maar daar komt de portefeuillehouder niet mee weg. De Commissie Onderzoek van de Rekening en de ASR hebben al meerdere malen aangegeven dat de bezetting van de afdeling financiën onder de maat is. Je kon op je vingers natellen dat dit een keer ging gebeuren. Voor mij is de maat vol, Burggraaf moet tijdens de volgende deelraad met een verdomd goed verhaal komen, anders mag hij wat mij betreft vertrekken”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s