Toch maar aan het twitteren


Ik voelde me meer en meer de laatste Nederlander zonder een Twitter account. Dus als gevolg van de groepsdruk ben ik er ook maar actief op geworden. En het is natuurlijk weer veel te verslavend. Want ik wil er natuurlijk wel weer het beste uithalen. Dus een en ander is al weer geschakeld met mijn Linkedin. Overigens erg grappig want je tweets komen onder je headline te staan. Leuk wanneer ik een avondje bieren afsluit met een tweet. Opletten dus! 

Twitteren is voor mij eigenlijk SMS-en naar al mijn relaties en vrienden die het maar willen horen. In plaats van hele persoonlijke boodschappen. Iedereen ziet gelijk waar ik mee bezig ben en dat is natuurlijk ook wel weer het beangstigende van het Twitter fenomeen. Ik zie het inbrekersgilde al mijn Twitter pagina volgen om in afwezigheid van mijn persoon de grote slag te slaan.

De gebruikersinterface van Twitter is heel plat. Je bent snel “ready to go” en je eerste tweet is dan ook snel gemaakt. Ik stoor me wel aan de zoekfunctie naar mede Twitteraars. Ik weet van veel collega’s en vrienden dat ze Twitteren maar ik kan ze maar moeilijk vinden. Dat kan beter wat mij betreft.

Het gebruik van Twitter is recent overigens onderzocht en die cijfers waren niet mals. Zo uit mijn hoofd haakt 70% van de nieuwe Twitteraars al af na 2 maanden. Ze blijven wel tweets volgen, maar zijn zelf niet meer actief. Maar goed dat is volgens mij gebruikelijk bij sociale netwerken. Je hebt een klein percentage zeer actieve users, met een grote hoeveelheid fans die graag over de schouder van de leider meekijken.

Enfin maar kijken hoelang ik het zal volhouden. Word ik een leider of een volger? Voor mijn twitter: http://twitter.com/pascallansink 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s