Bewoners BoTu de dupe van oprichting vrouwen empowerment centrum


Het ziet er naar uit de de oprichting van een vrouwen empowerment centrum in Bospolder Tussendijken (BoTu) ten koste gaat van de huidige activiteiten in het buurthuis BoTu. Het buurthuis moet volledig “manvrij” worden waardoor ondermeer de buitenschoolse opvang, buurtvergaderingen en de bingo voor ouderen zullen moeten wijken of mogelijk worden stopgezet.

“Dat kan nooit de bedoeling zijn van het emancipatie beleid van de deelgemeente Delfshaven” stelt Pascal Lansink (fractievoorzitter VVD Delfshaven). “Ik heb dit niet zien aankomen bij de behandeling van het emancipatie beleid van de deelgemeente. Ik voel me dan ook slecht geïnformeerd”. Voor de VVD Delfshaven is het onacceptabel dat goed lopende activiteiten met een groot bereik onder alle bewoners van BoTu moeten wijken voor een hele specifieke doelgroep. Het blijkt daarnaast dat de activiteiten van het vrouwen empowerment centrum prima kunnen worden georganiseerd in een deel van het buurthuis. Het gehele pand innemen is nergens voor nodig.

De VVD Delfshaven heeft overigens bij de behandeling van het vrouwen emancipatie beleid in de deelraad met name aandacht gevraagd voor de mannen. Veel vrouwen mogen van hun partner namelijk niet naar buiten of deelnemen aan activiteiten. Alleen het oprichten van een manvrije ontmoetingsplek is in de ogen van Lansink dan ook niet voldoende. We kunnen wel het gehele buurthuis ter beschikking stellen, maar de VVD Delfshaven heeft grote twijfels of er wel voldoende vraag is.

Inmiddels heeft de VVD Delfshaven schriftelijke vragen gesteld over het vrouwen empowerment centrum BoTu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s