KWF Kankerbestrijding actief in social network hyves


De wereld van internet is al jaren in verandering. Ik hoef de geoefende gebruiker natuurlijk niets uit te leggen over web 2.0. Hoewel ik allergisch ben voor de standaard 2.0 toevoeging aan nieuwe ontwikkelingen – zoals medewerker 2.0 en VVD 2.0 – blijft het schrijfbare web een zeer interessante ontwikkeling.

Hoewel de marktpartijen al enorm actief zijn in de sociale netwerken, blijven de goede doelen in het algemeen en KWF Kankerbestrijding in het bijzonder nog achter. Angst voor de boze buitenwereld en verlies aan controle spelen daarbij een grote rol. Maar de laatste tijd zien we steeds meer goede ontwikkelingen op dit terrein. Digitale fundraising sites met een sociaal netwerk karakter als http://www.opgevenisgeenoptie.nl/ zijn zeer succesvol. En de hoeveelheid actieve hyves  over alleen al kanker zijn indrukwekkend. Kijk maar eens op: http://stopkankernu.hyves.nl/ en http://kika-beer.hyves.nl/. Mensen zoeken steun en informatie bij elkaar en  met elkaar en hebben daar steeds minder een organisatie als KWF Kankerbestrijding bij nodig.

Maar hier liggen ook veel kansen voor KWF Kankerbestrijding! Voorzichtig betreden we dan ook de sociale netwerken. Bijvoorbeeld in de borstkankermaand met een drietal widgets: http://www.hyves.nl/actie/kwf .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s